Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegánsky tuniakový sendvič

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

5 min

Porcie

3-4
Vegansky tuniakovy sendvic

Vegánsky tuniakový sendvič – na raňajky, na desiatu, na obed aj na večeru – toto budete môcť jesť naozaj stále. Osviežujúci, chutný a výživný. Do žemle, chleba alebo len tak lyžicou z taniera:)

Parametre tohto receptu na 1 porciu (vrátane 2 ks burger žemlí):
Kalórie: 733 kcal
Proteín: 26 g
Sacharidy: 105 g
Cukry: 6 g
Tuky: 25 g

KROKY:

Krok 1:

V úvode sa musíme rozhodnúť pre želanú konzistenciu. Ak chceme viac textúru ako ozajstný tuniak, musíme všetku zeleninu krájať na drobné kocky a cícer rozpučiť vidličkou.

Krok 2:

Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, alebo sme lenivý (=ja), tak všetku zeleninu treba nasypať do mixéru a pomixovať.

Krok 3:

Následne primiešame ostatné prísady.

Krok 4:

Servírujeme v žemli, chlebe, alebo len tak zjeme lyžicou :)

INGREDIENCIE

1 veľká plechovka

Cíceru


1/2

Červenej, alebo žltej papriky


1 menšia

Červená cibuľa, alebo šalotka


3/4 jednej stopky

Stopkového zeleru aj s listami


1 ks

Mrkva


2 lyžice

Vegánska majonéza


1 lyžica

Soójovky


1 lyžica

Kapari


1/2

Citrónu (šťava)


2 lyžice

Nutričné droždie


Podľa chuti

Soľ, korenie, bylinky

 

Vegansky tuniakovy sendvic