Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Keď som kôpor kúpil v potravinách, mal som v hlave tri recepty, ktoré by som chcel vyskúšať. No najviac ma lákalo “zrecyklovať” tento recept na lososa v lístkovom ceste. Použitím morskej riasy z tofu urobíte naozaj takmer kus ryby. Príprava je extrémne jednoduchá a výsledok fantastický :) Dobrú chuť!
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 882 kcal
Proteín: 34 g
Sacharidy: 38 g
Cukry: 5 g
Tuky: 61 g
Tofu nakrájame na tenšie plátky a naložíme v miske so sójovou omáčkou, hoisin omáčkou a šťavou z polovice citróna. Tofu dobre poprekladajte, aby sa náš "sós" dostal všade. Nechajte v ladničke asi 30-60 minút.
V druhej miske zatiaľ zmiešajte vegánsku kyslú smotanu, nadrobno nakrájaný kôpor a dijonskú horčicu.
Tofu poukladáme na lístkové cesto a na každý kúsok položíme nastrihaný plátok riasy.
Na vrch rozotrieme kôprovú omáčku a zabalíme.
Roztopíme ešte rastlinné maslo s korením a cesto ním potrieme.
Pečieme na 180 stupňoch cca 25 minút.
Lístkové cesto (275g)
Neochuteného tofu
Sójovej omáčky
Citróna
Hoisin omáčky (voliteľná)
Vegan kyslej smotany (napr. Dr.Oetker)
Čerstvého kôpru
Dijonskej horčice
Rastlinného masla
Riasy na sushi