Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegánsky losos v lístkovom ceste s kôprovou omáčkou

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

25 min

Porcie

2-4

Keď som kôpor kúpil v potravinách, mal som v hlave tri recepty, ktoré by som chcel vyskúšať. No najviac ma lákalo “zrecyklovať” tento recept na lososa v lístkovom ceste. Použitím morskej riasy z tofu urobíte naozaj takmer kus ryby. Príprava je extrémne jednoduchá a výsledok fantastický :) Dobrú chuť!

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 882 kcal
Proteín: 34 g
Sacharidy: 38 g
Cukry: 5 g
Tuky: 61 g

KROKY:

Krok 1:

Tofu nakrájame na tenšie plátky a naložíme v miske so sójovou omáčkou, hoisin omáčkou a šťavou z polovice citróna. Tofu dobre poprekladajte, aby sa náš "sós" dostal všade. Nechajte v ladničke asi 30-60 minút.

Krok 2:

V druhej miske zatiaľ zmiešajte vegánsku kyslú smotanu, nadrobno nakrájaný kôpor a dijonskú horčicu.

Krok 3:

Tofu poukladáme na lístkové cesto a na každý kúsok položíme nastrihaný plátok riasy.

Krok 4:

Na vrch rozotrieme kôprovú omáčku a zabalíme.

Krok 5:

Roztopíme ešte rastlinné maslo s korením a cesto ním potrieme.

Krok 6:

Pečieme na 180 stupňoch cca 25 minút.

INGREDIENCIE


1 ks

Lístkové cesto (275g)


400 g

Neochuteného tofu


3 lyžičky

Sójovej omáčky


1/2

Citróna


1 lyžica

Hoisin omáčky (voliteľná)


100 g

Vegan kyslej smotany (napr. Dr.Oetker)


1 hrsť

Čerstvého kôpru


2 lyžičky

Dijonskej horčice


 

2 lyžice

Rastlinného masla


1 plát

Riasy na sushi


Korenie podľa chuti