Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegánske rebierka z hríbov a hráškovo-zemiaková kaša

Čas prípravy

min

Čas varenia

min

Porcie

Vegánske rebierka z hríbov a hráškovo-zemiaková kaša – Priznám sa, že ja nie som moc hríbový. Nemám problém ich zjesť, niektoré si aj vychutnám, ale väčšina mi príde divná, či už konzistencia, alebo chuť. Každopádne som sa rozhodol tento recept vyskúšať a ostal som veľmi milo prekvapený, keď som ich ochutnal. Síce hríbovosť sa zamaskovať nedala, vôbec tu však nevadí. Kombinácia omáčky a pyré urobia všetku prácu, kým hríb samotný tu tvorí naozaj len “náhradu” rebierka. Skúste to aj vy:)

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 430 kcal
Proteín: 16 g
Sacharidy: 53 g
Cukry: 20 g
Tuky: 19 g

KROKY:

Krok 1:

Z hríbov odkrojíme klobúčiky a stonky prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

Krok 2:

Aspon na 1 hodinu naložíme a dobre premiešame v nádobe s hoisin omáčkou a liquid smoke (ak nemáte dajte sladkú aj pikantnú papriku, kečup a sójovku). Jemne posypte aj hraškou (ak nemáte dajte múku), kvôli chrumkavosti.

Krok 3:

Na panvici zohrejeme olej a asi 10-15 minút naše hríby osmahneme.

Krok 4:

 

Potom zabalíme do alobalu aj so zvyškom našeho pácu a pečieme ďalších 25 minút na 200 stupňoch.

Krok 5:

Medzitým uvaríme zemiaky. Na panvici po hríbikoch orestujeme cibuľku a pridáme hrášok a zemiaky. Iba na krátku chvíľu.

Krok 6:

V hrnci zatiaľ zohrejeme mlieko a maslo. Keď sa maslo roztopí, pridáme našu cibuľku, hrášok a zemiaky.

Krok 7:

Ponorným mixérom rozmixujeme na želanú konzistenciu. Servírujeme všetko spolu. Ideálne rebierkami naberať kašu a jesť spoločne:)

 

INGREDIENCIE

 


100 ml

Hoisin omáčky


10 ml

Liquid smoke (ak nemáte dajte sušenú papriku, kečup a sójovku)


2 lyžice

Hrašky


300 g

Hlivy kotúčovej


1 lyžica

Olivového oleja


10 ks

Menších zemiakov


1 ks

Menšej cibule nakrájanej na drobno


1 plechovka

Hrášku


 

2 lyžice

Rastlinného masla


100 ml

Rastlinného mlieka