Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie

Vegánske rebierka z hríbov a hráškovo-zemiaková kaša – Priznám sa, že ja nie som moc hríbový. Nemám problém ich zjesť, niektoré si aj vychutnám, ale väčšina mi príde divná, či už konzistencia, alebo chuť. Každopádne som sa rozhodol tento recept vyskúšať a ostal som veľmi milo prekvapený, keď som ich ochutnal. Síce hríbovosť sa zamaskovať nedala, vôbec tu však nevadí. Kombinácia omáčky a pyré urobia všetku prácu, kým hríb samotný tu tvorí naozaj len “náhradu” rebierka. Skúste to aj vy:)
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 430 kcal
Proteín: 16 g
Sacharidy: 53 g
Cukry: 20 g
Tuky: 19 g
KROKY:
Krok 1:
Z hríbov odkrojíme klobúčiky a stonky prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
Krok 2:
Aspon na 1 hodinu naložíme a dobre premiešame v nádobe s hoisin omáčkou a liquid smoke (ak nemáte dajte sladkú aj pikantnú papriku, kečup a sójovku). Jemne posypte aj hraškou (ak nemáte dajte múku), kvôli chrumkavosti.
Krok 3:
Na panvici zohrejeme olej a asi 10-15 minút naše hríby osmahneme.
Krok 4:
Potom zabalíme do alobalu aj so zvyškom našeho pácu a pečieme ďalších 25 minút na 200 stupňoch.
Krok 5:
Medzitým uvaríme zemiaky. Na panvici po hríbikoch orestujeme cibuľku a pridáme hrášok a zemiaky. Iba na krátku chvíľu.
Krok 6:
V hrnci zatiaľ zohrejeme mlieko a maslo. Keď sa maslo roztopí, pridáme našu cibuľku, hrášok a zemiaky.
Krok 7:
Ponorným mixérom rozmixujeme na želanú konzistenciu. Servírujeme všetko spolu. Ideálne rebierkami naberať kašu a jesť spoločne:)
INGREDIENCIE
100 ml
Hoisin omáčky
10 ml
Liquid smoke (ak nemáte dajte sušenú papriku, kečup a sójovku)
2 lyžice
Hrašky
300 g
Hlivy kotúčovej
1 lyžica
Olivového oleja
10 ks
Menších zemiakov
1 ks
Menšej cibule nakrájanej na drobno
1 plechovka
Hrášku
2 lyžice
Rastlinného masla
100 ml
Rastlinného mlieka