Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegánske Fish & Chips

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

45 min

Porcie

4

Ďalšia klasika prerobená do rastlinnej podoby. Ani sám som neveril, že to bude konzistenciou a chuťou tak podobné pôvodnému receptu. Kúsok riasy a citrónová šťava urobí z tofu rybu za pár sekúnd. Navyše je celé jedlo doslova nabité parádnymi makro hodnotami. Skúsil som ešte jeden trik, zemiaky pred pečením povariť 2 minútky vo vode a odporučenie neklamalo – z vonka chrumkavé a z vnútra jemné.

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 681 kcal
Proteín: 39 g
Sacharidy: 71 g
Cukry: 2 g
Tuky: 30 g

KROKY:

Krok 1:

Zemiaky umyjeme a nakrájame na hranolčeky.

Krok 2:

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Zemiaky dáme do hrna s vodou a privedieme k varu. Varíme asi dve minútky a potom scedíme.

Krok 3:

Uložíme na plech, poprášime trochou múky a olivovým olejom. Dáme piecť na 40 minút.

Krok 4:

Tofu nakrájame na asi 1cm široké plátky. Z riasy vystrihneme kúsky vo veľkosti tofu a poukladáme naň. Pokvapkáme citrónovou šťavou aby sa riasa a tofu spojili.

Krok 5:

V miske zmiešame oba druhy múky, soľ a minerálku s pivom. Dobre premiešame.

Krok 6:

Dáme si zohriať asi 2cm vrstvu oleja na panvici.

Krok 7:

Naše "rybky" obalujeme z oboch strán a šupneme na 2-3 minútky do oleja. Smažíme do zlata a ukladáme na servítku, aby sme odsali prebytočný olej. Kto nechce smažiť, môže piecť:)

INGREDIENCIE


300-400g

Tofu


4 ks

Veľkých zemiakov


1 ks

Citrón


1 ks

Plátku morskej riasy


50 g

Univerzálnej múky


50 g

Kukuričnej múky


75 ml

Perlivej vody


75 ml

Svetlého piva


300-400 ml

Slnečnicového oleja


100 ml

Olivového oleja