Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Ďalšia klasika prerobená do rastlinnej podoby. Ani sám som neveril, že to bude konzistenciou a chuťou tak podobné pôvodnému receptu. Kúsok riasy a citrónová šťava urobí z tofu rybu za pár sekúnd. Navyše je celé jedlo doslova nabité parádnymi makro hodnotami. Skúsil som ešte jeden trik, zemiaky pred pečením povariť 2 minútky vo vode a odporučenie neklamalo – z vonka chrumkavé a z vnútra jemné.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 681 kcal
Proteín: 39 g
Sacharidy: 71 g
Cukry: 2 g
Tuky: 30 g
Zemiaky umyjeme a nakrájame na hranolčeky.
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Zemiaky dáme do hrna s vodou a privedieme k varu. Varíme asi dve minútky a potom scedíme.
Uložíme na plech, poprášime trochou múky a olivovým olejom. Dáme piecť na 40 minút.
Tofu nakrájame na asi 1cm široké plátky. Z riasy vystrihneme kúsky vo veľkosti tofu a poukladáme naň. Pokvapkáme citrónovou šťavou aby sa riasa a tofu spojili.
V miske zmiešame oba druhy múky, soľ a minerálku s pivom. Dobre premiešame.
Dáme si zohriať asi 2cm vrstvu oleja na panvici.
Naše "rybky" obalujeme z oboch strán a šupneme na 2-3 minútky do oleja. Smažíme do zlata a ukladáme na servítku, aby sme odsali prebytočný olej. Kto nechce smažiť, môže piecť:)
Tofu
Veľkých zemiakov
Citrón
Plátku morskej riasy
Univerzálnej múky
Kukuričnej múky
Perlivej vody
Svetlého piva
Slnečnicového oleja
Olivového oleja