Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie
Vegánska Korma – Korma alebo qorma je jedlo pochádzajúce z indického subkontinentu, pozostávajúce z mäsa alebo zeleniny dusené s jogurtom alebo smotanou, vodou alebo vývarom a korením na vytvorenie hustej omáčky alebo polevy. Vegánska jednoduchá varianta je zmes pečenej zeleniny, cibule a orieškov. Nenáročné jedlo ako na prípravu tak na chuť – práve preto určite osloví každého, aj nevegána.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 701 kcal
Proteín: 17 g
Sacharidy: 112 g
Cukry: 10 g
Tuky: 24 g
KROKY:
Krok 1:
Batát, mrkvu a tekvicu nakrájajte na menšie kúsky, pokvapkajte olejom a osoľte. Dajte piecť na 180 stupňov na 30 minút.
Krok 2:
Na rozohriatu panvicu postupne pridáme kardamón, mak a klinčeky.
Krok 3:
Po chvíľke pridáme olej, cibuľu, bobkové listy a orechy. Cca 15 minút varíme a miešame, kým cibuľa nezačne karamelizovať.
Krok 4:
Potom pridáme na drobno nakrájaný zázvor, chilli, cesnak, kurkumu a muškátový oriešok. Varíme ďalších 15 minút.
Krok 5:
Našu zmes vložíme do mixéra a pridáme kokosové mlieko. Rozmixujeme na omáčku.
Krok 6:
Na panvicu vlejeme našu pomixovanú zmes a pridáme pečenú zeleninu a chvíľočku ešte povaríme.
Krok 7:
Potom pridáme na drobno nakrájaný zázvor, chilli, cesnak, kurkumu a muškátový oriešok. Varíme ďalších 15 minút.
INGREDIENCIE
1 ks
Menšej tekvice
1 ks
Batát
3x
Mrkva
2 lyžičky
Kardamónu
1 a pol lyžičky
Maku
2 ks
Klinčekov
2 lyžice
Rastlinného oleja
2 ks
Bielej cibule
2 ks
Bobkový list
125 g
Mandlí (alebo mix kešu a mandle)
2 cm
Zázvoru
2 cm
Chilli
3 ks
Strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky
Muškátového orechu
1/2 lyžičky
Kurkuma
200 ml
Kokosového mlieka
Podľa chuti
Ryža ako príloha
Podľa chuti
Chilli, koriander, jarná cibuľka, mandle na dozdobenie