Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegánska Korma

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

45 min

Porcie

3-4

Vegánska Korma – Korma alebo qorma je jedlo pochádzajúce z indického subkontinentu, pozostávajúce z mäsa alebo zeleniny dusené s jogurtom alebo smotanou, vodou alebo vývarom a korením na vytvorenie hustej omáčky alebo polevy. Vegánska jednoduchá varianta je zmes pečenej zeleniny, cibule a orieškov. Nenáročné jedlo ako na prípravu tak na chuť – práve preto určite osloví každého, aj nevegána.

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 701 kcal
Proteín: 17 g
Sacharidy: 112 g
Cukry: 10 g
Tuky: 24 g

KROKY:

Krok 1:

Batát, mrkvu a tekvicu nakrájajte na menšie kúsky, pokvapkajte olejom a osoľte. Dajte piecť na 180 stupňov na 30 minút.

Krok 2:

Na rozohriatu panvicu postupne pridáme kardamón, mak a klinčeky. 

Krok 3:

Po chvíľke pridáme olej, cibuľu, bobkové listy a orechy. Cca 15 minút varíme a miešame, kým cibuľa nezačne karamelizovať.

Krok 4:

Potom pridáme na drobno nakrájaný zázvor, chilli, cesnak, kurkumu a muškátový oriešok. Varíme ďalších 15 minút.

Krok 5:

Našu zmes vložíme do mixéra a pridáme kokosové mlieko. Rozmixujeme na omáčku.

Krok 6:

Na panvicu vlejeme našu pomixovanú zmes a pridáme pečenú zeleninu a chvíľočku ešte povaríme.

Krok 7:

Potom pridáme na drobno nakrájaný zázvor, chilli, cesnak, kurkumu a muškátový oriešok. Varíme ďalších 15 minút.

 

INGREDIENCIE


1 ks

Menšej tekvice


 

1 ks

Batát


 

3x

Mrkva


 

2 lyžičky

Kardamónu


 

1 a pol lyžičky

Maku


 

2 ks

Klinčekov


 

2 lyžice

Rastlinného oleja


 

2 ks

Bielej cibule


 

2 ks

Bobkový list


 

125 g

Mandlí (alebo mix kešu a mandle)


 

2 cm

Zázvoru


 

2 cm

Chilli


 

3 ks

Strúčiky cesnaku


 

1/2 lyžičky

Muškátového orechu


 

1/2 lyžičky

Kurkuma


 

200 ml

Kokosového mlieka


 

Podľa chuti

Ryža ako príloha


 

Podľa chuti

Chilli, koriander, jarná cibuľka, mandle na dozdobenie