Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Niekedy nie je priestor na veľké varenie. A niekedy nieje priestor na varenie ani na jedenie. Potrebujete skrátka niečo to-go. Jedlo do ruky, ktoré môžete jesť kým sa presúvate. Alebo len hľadáte easy občerstvenie pre väčšiu skupinu a chcete aj tradičnejšie jedlo?
Bageta, či sub je ideálnym riešením! Pekné výživové hodnoty, dobrá cena, jednoduchá príprava aj obmena chutí. Môžete jesť za tepla, či za studena, skrátka vegánsku bagetu vo svojom živote potrebujete:)
Tento recept sa dá urobiť pre jednu osobu, alebo ako občerstvenie pre celú skupinu. Záleží na aké kúsky nakrájate bagetu.
Parametre tohoto receptu:
Cena na porciu: 3,53 EUR (jedna veľká 50cm bageta)
Kalórie: 1174 kcal
Proteín: 53g
Sacharidy: 91g
Cukry: 3g
Tuky: 67g
Tofu nakrájame na plátky a dáme piecť na 200 stupňov na cca 7 minút, resp podľa chuti.
Do mixéru vložíme paradajky, cesnakovú nátierku, droždie a sójovú omáčku.
Všetko poriadne zmixujeme, kým nemáme jednofarebný dressing.
Bagetu rozkrojíme, natrieme dressingom a zasa spojíme. Trocha stlačíme - takto sa nám dressing dostane pekne do všetkých kútov.
Poukladáme tofu plátky a zasypeme šalátikom.
Tento recept sa dá urobiť pre jednu osobu, alebo ako občerstvenie pre celú skupinu. Záleží na aké kúsky nakrájate bagetu.
Vegavita - Tofu Rosso
Lunter - krémová nátierka s cesnakom
Cherry paradajky
Sójovej omáčky
Bageta (väčšina bude vegánskych, ale vždy sa radšej spýtajte)
Red Chard - lístky mladej repy
Lahôdkové droždie