Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Vegan steak so smotanovo-hruškovou omáčkou a cestovinami – Tento recept je skôr z kategórie dobre vyvážených makro hodnôt, než z kulinársky náročných. Za 15 minút máte hotovo, dobre sa nasýtite a hlavne využijete hruškovú sezónu. Ak použijete seitanovú náhradu a ovsenú smotanu, dostanete dostatok proteínov a tukov. O sacharidy sa postarajú cestoviny a hrušky dodajú množstvo vlákniny.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 806 kcal
Proteín: 30 g
Sacharidy: 107 g
Cukry: 17 g
Tuky: 30 g
Hrušky nakrájajte na kocky a s trochou vody hoďte na panvicu kým trocha nezmäknú.
Ku hruškám pridajte smotanu, syr a korenie a soľ. Varíme asi 5 minút, resp. do zhustnutia.
Mimo omáčky urobíme naše cestoviny a náhradu mäsa.
Ak chcete aby to bolo ešte viac syrové, použite ešte aj vegánsky syr nakrájaný na kocky a pridajte ich až v závere aby sa úplne neroztopili.
Hrušky
Vegánskeho syra (strúhaného)
Cestovín (odporúčam tortellini, ravioli alebo gnochi)
Rastlinnej smotany (napr. ovsenej)
Korenia, ideálne syrového (Deliciou) - ak nemáte použite nutričné kvasnice
Vegan steak, alebo inú náhradu mäsa
Soli