Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegan steak so smotanovo-hruškovou omáčkou a cestovinami

Čas prípravy

5 min

Čas varenia

15 min

Porcie

2

Vegan steak so smotanovo-hruškovou omáčkou a cestovinami – Tento recept je skôr z kategórie dobre vyvážených makro hodnôt, než z kulinársky náročných. Za 15 minút máte hotovo, dobre sa nasýtite a hlavne využijete hruškovú sezónu. Ak použijete seitanovú náhradu a ovsenú smotanu, dostanete dostatok proteínov a tukov. O sacharidy sa postarajú cestoviny a hrušky dodajú množstvo vlákniny.

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 806 kcal
Proteín: 30 g
Sacharidy: 107 g
Cukry: 17 g
Tuky: 30 g

KROKY:

Krok 1:

Hrušky nakrájajte na kocky a s trochou vody hoďte na panvicu kým trocha nezmäknú.

Krok 2:

Ku hruškám pridajte smotanu, syr a korenie a soľ. Varíme asi 5 minút, resp. do zhustnutia.

Krok 3:

Mimo omáčky urobíme naše cestoviny a náhradu mäsa.

Krok 4:

Ak chcete aby to bolo ešte viac syrové, použite ešte aj vegánsky syr nakrájaný na kocky a pridajte ich až v závere aby sa úplne neroztopili.

INGREDIENCIE


4 ks

Hrušky


100 g

Vegánskeho syra (strúhaného)


250 g

Cestovín (odporúčam tortellini, ravioli alebo gnochi)


200 ml

Rastlinnej smotany (napr. ovsenej)


1 lyžica

Korenia, ideálne syrového (Deliciou) - ak nemáte použite nutričné kvasnice


2 ks

Vegan steak, alebo inú náhradu mäsa


1 lyžica

Soli