Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Vegan Kung Pao zo Seitanu – poznáte tú klasickú “čínu”, ktorú v rôznych alternatívach jeme od domácich stolov, cez školské jedálne až po čínske bistrá? Tak toto je ona, ale po vegánsky! Nemusíte použiť setitan, funguje skvelo aj s tofu, tempehom a inými alternatívami.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 566 kcal
Proteín: 28 g
Sacharidy: 74 g
Cukry: 6 g
Tuky: 19 g
Seitan nakrájame na drobno a naložíme aspoň na 60 minút s 2 lyžicami sójovej omáčky, 1 lyžicou ľanovej a 1 lyžicou konopnej múky.
V druhej miske si urobíme omáčku z 4 lyžíc sójovky, zvyšku múky, zázvoru a citrónovej trávy. Ak chceme, pridáme aj chilli.
Nakrájame zeleninu a mandle na drobné kúsky.
Na panvici alebo woku zohrejeme rastlinný tuk a pridáme seitan a cesnak.
Asi po 4 minútach začne seitan hnednúť, vtedy pridáme zeleninu a mandle a dobre premiešame.
Na záver pridáme našu omáčku a asi minútku povaríme.
Citrónovej trávy
Seitanu, alebo inej alternatívy
Rastlinného tuku
Konopnej múky
Sójovej omáčky
Zázvoru
Citrónovej trávy
Mandlí, alebo arašídov
Pak choi kapusty
Papriky (žlta a červená)
Cesnaku
Zelenj časti jarnej cibuľky
Hnedá ryža