Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegan Kung Pao zo Seitanu

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

15 min

Porcie

2

Vegan Kung Pao zo Seitanu – poznáte tú klasickú “čínu”, ktorú v rôznych alternatívach jeme od domácich stolov, cez školské jedálne až po čínske bistrá? Tak toto je ona, ale po vegánsky! Nemusíte použiť setitan, funguje skvelo aj s tofu, tempehom a inými alternatívami.

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 566 kcal
Proteín: 28 g
Sacharidy: 74 g
Cukry: 6 g
Tuky: 19 g

KROKY:

Krok 1:

Seitan nakrájame na drobno a naložíme aspoň na 60 minút s 2 lyžicami sójovej omáčky, 1 lyžicou ľanovej a 1 lyžicou konopnej múky.

Krok 2:

V druhej miske si urobíme omáčku z 4 lyžíc sójovky, zvyšku múky, zázvoru a citrónovej trávy. Ak chceme, pridáme aj chilli.

Krok 3:

Nakrájame zeleninu a mandle na drobné kúsky.

Krok 4:

Na panvici alebo woku zohrejeme rastlinný tuk a pridáme seitan a cesnak. 

Krok 5:

Asi po 4 minútach začne seitan hnednúť, vtedy pridáme zeleninu a mandle a dobre premiešame.

Krok 6:

Na záver pridáme našu omáčku a asi minútku povaríme.

INGREDIENCIE

 

1 lyžička

Citrónovej trávy


 

200g

Seitanu, alebo inej alternatívy


 

1 lyžica

Rastlinného tuku


 

1 lyžica

Konopnej múky


 

6 lyžíc

Sójovej omáčky


 

1 lyžička

Zázvoru


 

1 lyžička

Citrónovej trávy


 

Hrsť

Mandlí, alebo arašídov


 

1/2 ks

Pak choi kapusty


 

1-2

Papriky  (žlta a červená)


 

2 strúčiky

Cesnaku


 

5 cm

Zelenj časti jarnej cibuľky


 

Príloha

Hnedá ryža