Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Vegan Chilli Con "Carne"

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

20 min

Porcie

3

Vegan Chilli Con “Carne” – alebo Chilli Sin Carne – podľa toho ako sa na to pozeráte:) Neviem či existuje mnoho jedál s lepším pomerom jednoduchosť/výkon/cena! Strukoviny a zelenina zabezpečia kopec vlákniny a proteínov. Navyše všetko pripravíte na jednej veľkej panvici. Pestrosť možných príloh z tohto jedla robí skvelú a jednoduchú voľbu. Dobrú chuť!

Parametre tohoto receptu na 1 porciu (tri kukuričné tácky):
Kalórie: 809 kcal
Proteín: 28 g
Sacharidy: 72 g
Cukry: 11 g
Tuky: 46 g

KROKY:

Krok 1:

Rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď začnú jemne hnednúť pridáme aj naše  rastlinné "mäso". Dobre premiešame a necháme chvíľu opekať.

Krok 2:

Nakrájame paradajky a papriku. Pridáme do panvicu a dobre premiešame.

Krok 3:

Asi po 2 minútach pridáme náš zeleninový mix, či už z plechovky alebo čerstvý. Opäť poriadne premiešame.

Krok 4:

Asi po 3 minútkach pridáme paradajkovú omáčku a vývar, poriadne premiešame a necháme redukovať pri občasnom miešaní asi 5-10 minút, podľa želanej konzistencie.

Krok 5:

Na záver pridáme čokoládu, soľ a korenie. Dobre zamiešame a servírujeme s vegan kyslou smotanou.

INGREDIENCIE

1 lyžica

Oleja


 

3 strúčiky

Cesnaku


 

1 ks

Cibuľa


 

200g

Náhrady mäsa pomletej


 

1/2 ks

Papriky žltej alebo červenej


 

1 ks

Veľká plechovka mix (ideálne kukurica, fazuľa, mrkva) - ak nenájdete jeden mix, ako aj ja, nakombinujte z čerstvej a konzervovej zeleniny


 

6-8 ks

Cherry paradajok


 

200 ml

Paradajkovej omáčky


 

1 pohár

Zeleninového vývaru


 

3 kocky

Tmavej čokolády


 

Štipka

Solie a čierneho korenia


 

Príloha

Tortila, Nachos, Tacos, Ryža, alebo iné (v mojom prípade  kukuričné tácičky)


 

Podľa chuti

Chilli, jarná cibuľka, vegánsky syr na dozdobenie


 

100 g

Kyslej smotany Vegan