Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie
Vegan Chilli Con “Carne” – alebo Chilli Sin Carne – podľa toho ako sa na to pozeráte:) Neviem či existuje mnoho jedál s lepším pomerom jednoduchosť/výkon/cena! Strukoviny a zelenina zabezpečia kopec vlákniny a proteínov. Navyše všetko pripravíte na jednej veľkej panvici. Pestrosť možných príloh z tohto jedla robí skvelú a jednoduchú voľbu. Dobrú chuť!
Parametre tohoto receptu na 1 porciu (tri kukuričné tácky):
Kalórie: 809 kcal
Proteín: 28 g
Sacharidy: 72 g
Cukry: 11 g
Tuky: 46 g
KROKY:
Krok 1:
Rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď začnú jemne hnednúť pridáme aj naše rastlinné "mäso". Dobre premiešame a necháme chvíľu opekať.
Krok 2:
Nakrájame paradajky a papriku. Pridáme do panvicu a dobre premiešame.
Krok 3:
Asi po 2 minútach pridáme náš zeleninový mix, či už z plechovky alebo čerstvý. Opäť poriadne premiešame.
Krok 4:
Asi po 3 minútkach pridáme paradajkovú omáčku a vývar, poriadne premiešame a necháme redukovať pri občasnom miešaní asi 5-10 minút, podľa želanej konzistencie.
Krok 5:
Na záver pridáme čokoládu, soľ a korenie. Dobre zamiešame a servírujeme s vegan kyslou smotanou.
INGREDIENCIE
1 lyžica
Oleja
3 strúčiky
Cesnaku
1 ks
Cibuľa
200g
Náhrady mäsa pomletej
1/2 ks
Papriky žltej alebo červenej
1 ks
Veľká plechovka mix (ideálne kukurica, fazuľa, mrkva) - ak nenájdete jeden mix, ako aj ja, nakombinujte z čerstvej a konzervovej zeleniny
6-8 ks
Cherry paradajok
200 ml
Paradajkovej omáčky
1 pohár
Zeleninového vývaru
3 kocky
Tmavej čokolády
Štipka
Solie a čierneho korenia
Príloha
Tortila, Nachos, Tacos, Ryža, alebo iné (v mojom prípade kukuričné tácičky)
Podľa chuti
Chilli, jarná cibuľka, vegánsky syr na dozdobenie
100 g
Kyslej smotany Vegan