Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Teriyaki zeleninové soté

Čas prípravy

30 min

Čas varenia

30 min

Porcie

2

Jednoduchý a rýchly recept, na ktorom najviac času zaberie uvarenie ryže:) Žiadne soté by sa podľa mňa nemalo robiť dlho, aby bola zelenina pekne chrumkavá a pekne zabalená do omáčky. Stačí pripraviť omáčku, hodiť tam obsah a na veľkom ohni to rýchlo poriadne premiešať. Dobrú chuť!

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 532 kcal
Proteín: 51 g
Sacharidy: 61 g
Cukry: 15 g
Tuky: 6 g

KROKY:

Krok 1:

Dáme variť ryžu.

Krok 2:

Seitan a zeleninku nakrájame na tenké pásiky.

Krok 3:

Do panvice/woku pridáme olej, sójovku, koreniny, vodu a ocot. Pre hustejšiu omáčku dajte buď menej vody, alebo pridajte múku.

Krok 4:

Necháme variť a bublať, podľa želanej konzistencie pridáme zeleninu a náhradu mäsa. Vypeckujte platničku a riadne miešajte, nech sa všetko pekne obalí ale zeleninka nech ostane chrumkavá. Stačí minptka dve a je hotovo.

Krok 5:

Môžeme dozdobiť kešu orieškami a koriandrom.

 

INGREDIENCIE


2 poháre

ryže


250 g

náhrady mäsa (v mojom prípade seitan)


1 ks

zelená paprika


3 ks

šalotka


2 ks

menšia mrkva


2 lyžice

sezamový olej


1 lyžica

sójová omáčka


1 lyžica

ocot


1 pohár

voda


3 lyžice

hnedý cukor


1 lyžička

sušený cesnak


1 lyžička

zázvor (čerstvý alebo sušený)