Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Leto. Grilovačka. Hamburger. Mäso v burgroch sa dá nahradiť od polotovaru, cez vlastné rastlinné mäsko až po hríby. Bez omáčky a slaninky by však žiaden burger nebol dokonalý.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu – Mrkvová slaninka:
Kalórie: 135 kcal
Proteín: 3 g
Sacharidy: 17 g
Cukry: 1g
Tuky: 8 g
Parametre tohoto receptu na 1 porciu – Burger omáčka:
Kalórie: 35 kcal
Proteín: 1 g
Sacharidy: 3 g
Cukry: 1 g
Tuky: 2 g
Zmiešame vegánsku majonézu, horčice a sriracha omáčku :) Ak chcete viac omáčky, urobte jej plný pohár. Vydrží Vám aj 3-4 dni v ladničke.
Mrkvu ošúpeme a škrabkou nastrúhame na tenké pásiky.
Zmiešame kečup, sójovú omáčku a javorový sirup s korením a mrkvu . Odložíme do ladničky a necháme hodinku nech je mrkva krásne dochutená. Ja som ako korenie použil korenie na zemiaky, čierne korenie, soľ a štipku zázvoru. Mrkvu poriadne osmahneme na grile alebo panvici. Ak chcete chrumkavú dotoho. Ja som sa uspokojil s mäkkšou verziou slaninky.
Vegánskej majonézy
Klasickej horčice
Dijonskej horčice
Omáčky sriracha
Veľkej mrkvy (alebo 2-3 ks malej)
Kečupu
Sójovej omáčky
Javorového sirupu
Korenie podľa chuti