Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie

Tento recept som mal už dlho poznačený a naplánovaný, no nie a nie sa ku nemu dostať. A teraz banujem, že to bolo tak neskoro, bolo to totiž prekvapivo výborné. Karibské chute a vône nás aspoň na chvíľu dostali do karibiku, keďže k moru asi tento rok nevycestujeme:) A pridanou hodnotou bolo, že som sa naučil čo je to Tostones – tiež ľutujem, že až teraz. Či samostatne alebo ako príloha je to v našich končinách málo vídaná chuť. V skratke – dvakrát fritovaný rozpučený banán, ideálne zelený, no mne sa podarili aj z tu dostupných banánov. Vyskúšajte to, budete prekvapení :)
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 1020 kcal
Proteín: 14 g
Sacharidy: 150 g
Cukry: 30 g
Tuky: 40 g
KROKY:
Krok 1 :
Deň vopred, alebo niekoľko hodín vopred si naložíme jackfruit, ananás, kokosové mlieko, javorový sirup, zázvor, kurkumu a soľ. Dobre premiešame a odložíme do chladničky.
Krok 2:
Uvaríme si ryžu a pridáme asi hrsť hrozienok a dve štipky soli.
Krok 3:
Nezrelé banány nakrájame asi na tretiny a tie ešte pozdĺžne rozkrojíme. Šupneme to na rozpálený olej. Na vysokom stupni osmahneme.
Krok 4:
Asi po troch minútach (v polovici otočte) banány vyberieme na handričku a necháme chvíľku odstáť.
Krok 5:
Trocha vychladnuté banány rozpučte dlaňou, hrnčekom alebo tanierom. Nie však úplne, iba cca na 0,5cm placky. Ideálne to robiť medzi papierom na pečenie.
Krok 6:
Takéto placky znova na 3-5 minút dáme fritovať. Potom vyberieme a necháme odkvapkať na servítke.
Krok 7:
Na hlbšej panvici dáme robiť našu jackfruitovú zmes. Najprv robíme na vyššom stupni, aby sa "omáčka" zredukovala, neskôr na menšom a na prikrytej panvici. Často miešame.
Krok 8:
Asi 2 minútky pred koncom, keď už sa nám zdá jackfruit nasiaknutý a mäkký pridáme na panvicu 4 kocky čokolády na varenie a lyžicu sójovej omáčky.
INGREDIENCIE
1 plechovka
Jackfruit
1/2 polovica plechovky
Ananás
1/2 plechovky
Kokosového mlieka
200 g
Hnedej ryže
1 hrsť
Hrozienok
2 lyžice
Javorového sirupu
1 lyžica
Strúhaného zázvoru
1 lyžica
Strúhanej kurkumy
1 lyžička
Soli
1 lyžička
Sójovej omáčky
3 ks
Nezrelé banány, alebo zelené banány
4 kocky
Čokolády na varenie
2 ks
Limety (na povkapkanie na záver)