Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Shakshuka quinoa s tempehom – Jednoduchý recept kde spojenie sladkého javorového sirupu a kyslej Shakshuky spolu tvorí skvelú kombináciu, ktorú máte pripravenú za doslova pár minút. Ak máte úplne málo času, dokážete Shakshuku kúpiť už hotovú a už len mixujete.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 601 kcal
Proteín: 29 g
Sacharidy: 60 g
Cukry: 6 g
Tuky: 27 g
Tempeh nakrájajte na tenké plátky a vložte do zatvárateľnej misky.
Pridajte lyžicu olivového oleja, kečup, sójovku, srirachu, javorový sirup a dobre premiešajte. Nechajte odležať aspoň 10-15 minút.
Či už shakshuku robíte vlastnú, alebo kupujete, zmiešajte ju s quinoou hneď po uvarení a zliatí vody.
Na jednoduchú vlastnú shakshuku pomixujte v malom mixéry na drobné kúsky 2 paradajky, strúčik cesnaku, papriku, cibuľu, chilli, rascu, mletú sladkú papriku, korenie, soľ a olivový olej. A na pár minút to povarte na panvici.
Quinoi
Olivového oleja
Tempehu
Sójovej omáčky
Sriracha omáčky
Javorového sirupu
Kečupu
Soli
Shakshuka omáčky (kupovaná, alebo urobená)