Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Shakshuka quinoa s tempehom

Čas prípravy

5 min

Čas varenia

10 min

Porcie

3

Shakshuka quinoa s tempehom – Jednoduchý recept kde spojenie sladkého javorového sirupu a kyslej Shakshuky spolu tvorí skvelú kombináciu, ktorú máte pripravenú za doslova pár minút. Ak máte úplne málo času, dokážete Shakshuku kúpiť už hotovú a už len mixujete.

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 601 kcal
Proteín: 29 g
Sacharidy: 60 g
Cukry: 6 g
Tuky: 27 g

KROKY:

Krok 1:

Tempeh nakrájajte na tenké plátky a vložte do zatvárateľnej misky. 

Krok 2:

Pridajte lyžicu olivového oleja, kečup, sójovku, srirachu, javorový sirup a dobre premiešajte. Nechajte odležať aspoň 10-15 minút.

Krok 3:

Či už shakshuku robíte vlastnú, alebo kupujete, zmiešajte ju s quinoou hneď po uvarení a zliatí vody.

Krok 4:

Na jednoduchú vlastnú shakshuku pomixujte v malom mixéry na drobné kúsky 2 paradajky, strúčik cesnaku, papriku, cibuľu, chilli, rascu, mletú sladkú papriku, korenie, soľ a olivový olej. A na pár minút to povarte na panvici.

 

INGREDIENCIE


 

1 pohár

Quinoi


 

2 lyžice

Olivového oleja


 

200 g

Tempehu


 

1 lyžička

Sójovej omáčky


 

1 lyžička

Sriracha omáčky


 

1 lyžička

Javorového sirupu


 

1 lyžička

Kečupu


 

1 lyžička

Soli


 

100 g

Shakshuka omáčky (kupovaná, alebo urobená)