Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Sezamové šampiňóny s koriandrom

Čas prípravy

5 min

Čas varenia

25 min

Porcie

3
Hľadáte chutné a fresh jedlo, ktoré má viac využití? Tento recept je ideálny na chlebík, ako plnka do pečenej papriky, či zemiaku a tekvice, alebo ako príloha k “mäsu”. Koriander, sójová omáčka a sezam celému jedlu dodávajú príjemný ázijský šmrnc. Skúste a užite si ho, príprava zaberie pár minút a cenovo aj hodnotami Vás príjemné poteší.

Parametre tohoto receptu (na 1 porciu):
Cena na porciu: 3,7 EUR
Kalórie: 459 kcal
Proteín: 13g
Sacharidy: 54g
Cukry: 3g
Tuky: 19g

KROKY:

Krok 1:

Papriku umyjeme, očistíme od jadierok a nakrájame na polovičky. Dáme piecť na 25 minút na 200 stupňov.

Krok 2:

Špenát a koriander nakrájame na menšie kúsky.

Krok 3:

Pridáme všetky tekuté ingrediencie, sezam a cibuľu.

Krok 4:

Šampiňóny nakrájame na plátky a na panvici orestujeme na rastlinnom masle do zlata.

Krok 5:

Necháme vychladnúť a potom všetko pekne zmiešame.

Krok 6:

Našou zmesou plníme papriku alebo poukladáme na chlebík.

Krok 7:

Na vrch ešte dáme na tenko nakrájanú reďkovku.

INGREDIENCIE


250 g

Šampiňónov


1 lyžica

Sójová omáčka


1 lyžica

Ocot balsamico


1 lyžica

Sezamový olej


15 g

Sušenej cibule


15 g

Biele sezamové semiačka


50 g

Koriander


3 ks

Reďkovky


1 lyžica

Rastinné maslo


20 g

Baby špenát


80 g

Vegánsky syr