Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Seitan kebab s pita chlebom plneným muhammarou a vegánskym syrom

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

10 min

Porcie

1-2

Kebab alebo kebap? Podľa slovníka je v slovenčine kebab, tak použijem ten:) Práve premýšľam, že už samotný názov hovorí celý recept. Pre lenivého vegána ideálny, všetko sa dá vyskladať z kupovaných surovín, no zároveň si viete všetko “zostrojiť” sami. Sám to tak mám najradšej, na kupovných polotovaroch vyskladať základ a neskôr v každom ďalšom opakovaní to postupne nahrádzať vlastnoručne ukuchtenými časťami.

K môjmu servírovaniu – nemám moc rád keď mi všetko vypadáva z pita chlebu, preto som ju radšej urobil plnenú Muhammarou a syrom a samotné seitanové “mäso” s oblohou dal bokom, ak však chcete mať zamazané ruky a tanier, choďte dotoho svojou cestou:)

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Cena na porciu: 4,35 EUR
Kalórie: 578 kcal
Proteín: 35 g
Sacharidy: 53 g
Cukry: 12 g
Tuky: 24 g

KROKY:

Krok 1:

Ak máte pita chlieb na dopečenie v rúre, začnite tým, aby bol pekne čerstvý keď príde jeho čas

Krok 2:

Na rastlinnom masle 3-4 minútky orestujeme naše "mäsko"

Krok 3:

Pita chlieb z vnútra natrieme Muhammarou a naplníme syrom

Krok 4:

Doplníme oblohu podľa chute a možností:)

INGREDIENCIE


200 g

Setian Doner Kebab


2 ks

Pita chlieb


100 g

Muhammara


20 g

Strúhaný vegánsky syr


33 g

Rucola


2 ks

Rajčiny menšie