Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Kebab alebo kebap? Podľa slovníka je v slovenčine kebab, tak použijem ten:) Práve premýšľam, že už samotný názov hovorí celý recept. Pre lenivého vegána ideálny, všetko sa dá vyskladať z kupovaných surovín, no zároveň si viete všetko “zostrojiť” sami. Sám to tak mám najradšej, na kupovných polotovaroch vyskladať základ a neskôr v každom ďalšom opakovaní to postupne nahrádzať vlastnoručne ukuchtenými časťami.
K môjmu servírovaniu – nemám moc rád keď mi všetko vypadáva z pita chlebu, preto som ju radšej urobil plnenú Muhammarou a syrom a samotné seitanové “mäso” s oblohou dal bokom, ak však chcete mať zamazané ruky a tanier, choďte dotoho svojou cestou:)
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Cena na porciu: 4,35 EUR
Kalórie: 578 kcal
Proteín: 35 g
Sacharidy: 53 g
Cukry: 12 g
Tuky: 24 g
Ak máte pita chlieb na dopečenie v rúre, začnite tým, aby bol pekne čerstvý keď príde jeho čas
Na rastlinnom masle 3-4 minútky orestujeme naše "mäsko"
Pita chlieb z vnútra natrieme Muhammarou a naplníme syrom
Doplníme oblohu podľa chute a možností:)
Setian Doner Kebab
Pita chlieb
Muhammara
Strúhaný vegánsky syr
Rucola
Rajčiny menšie