Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Rýchly obed a desiata do práce na dva dni

Čas prípravy

3 min

Čas varenia

15 min

Porcie

2
Zajtra do práce a zasa neviete, čo tam budete jesť? V táckarni je na výber kuracie stehno a černohor… Navariť si bezmäsitú stravu nemám čas. Naozaj? Pozrite si tento recept, ktorý pripraví za 18 minúť vegetariánske menu až na dva dni a to rovno obed aj s desiatou, alebo olovrantom.Tento recepty mi nevyšiel úplne vegánsky, kvôli jednej surovine, ktorá obsahovala 0,03% kuracieho tuku. Avšak s vedomým, že sa dá nahradiť inou variantou, ostáva recept v platnosti:)Jeho základom je tempeh, ktorý absolútne milujem od kedy som ho objavil, a mix zeleninky, ktorú v prípade času pripravíme čerstvo, no v tomto recepte ide aj o čas a sú teda použité “konzervové” varianty. Plus super tip na výbornú desiatu.Parametre tohoto receptu sú: Cena na porciu: (obed a desiata spolu) 5.70 EURKalórie: (aj s 28g orieškov): 996 kcalProteín: 38gSacharidy: 50gCukry: 15gTuky: 67g

KROKY:

Krok 1: (tahini so zeleninkou)

Rozohrejeme panvicu, môžete a nemusíte pridať olej. Nakrájaný tempeh, cícer a cherry paradajky tam šupneme pekne naraz a zopár minút varíme, priebežne miešame. Dĺžku tohoto kroku nechám na Vás, ako osmahnuté to máte radi :)

Krok 2:

Pridáme celú plechovku Bonduelle Bon Menu Provencale . POZOR, tento jediný krok robi jedlo nevegánskym, nakoľko tento produkt obsahuje 0,03% kuracieho tuku. Ak ho nahradíte inou zmesou zeleniny a dochutíte, dostanete plne vegánske jedlo.

Krok 3:

Miešame a necháme pekne dorobiť a prepojiť chute na panvici asi 7 minút.

Krok 4: (desiatový chlebík)

Pripravíme si chlebík a nakrájame ho na požadovanú veľkosť. Ja som použil chlieb kupovaný mimo SR, ale jeho alternatíva je napríklad tento.

Krok 5:

Chlebíky natrieme tahini pastou, cca 1 malú čajovú lyžičku na jeden chlieb.

Krok 6:

Nakrájame banán na tenké kolieska, poukladáme na chlebík a spojíme.

Krok 7:

Na obohatenie krabičky ešte doplníme oriešky, krekry alebo chipsy. V tomto recepte boli použité ľanové chipsy a trocha orieškov.

Krok 8:

Takto zostavená krabička sa dá bez problému rozdeliť na dve porcie, čiže dva obedy a dva olovranty/desiaté.

INGREDIENCIE

 


 

200g

Tempeh marinovaný, nakrájame na malé kocky


 

4ks

Cherry paradajky, nakrájané na štvrtinky


 

33g

Cícer /buď uvarený, alebo z konzervy/


 

300g (jedna plechovka)

Bonduelle Bon Menu Provencale


 

4ks

tenkého trvanlivého chlebíka


 

4 čajové lyžičky

Tahini pasty


 

1ks

Banán