Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie

KROKY:
Krok 1: (tahini so zeleninkou)
Rozohrejeme panvicu, môžete a nemusíte pridať olej. Nakrájaný tempeh, cícer a cherry paradajky tam šupneme pekne naraz a zopár minút varíme, priebežne miešame. Dĺžku tohoto kroku nechám na Vás, ako osmahnuté to máte radi :)
Krok 2:
Pridáme celú plechovku Bonduelle Bon Menu Provencale . POZOR, tento jediný krok robi jedlo nevegánskym, nakoľko tento produkt obsahuje 0,03% kuracieho tuku. Ak ho nahradíte inou zmesou zeleniny a dochutíte, dostanete plne vegánske jedlo.
Krok 3:
Miešame a necháme pekne dorobiť a prepojiť chute na panvici asi 7 minút.
Krok 4: (desiatový chlebík)
Pripravíme si chlebík a nakrájame ho na požadovanú veľkosť. Ja som použil chlieb kupovaný mimo SR, ale jeho alternatíva je napríklad tento.
Krok 5:
Chlebíky natrieme tahini pastou, cca 1 malú čajovú lyžičku na jeden chlieb.
Krok 6:
Nakrájame banán na tenké kolieska, poukladáme na chlebík a spojíme.
Krok 7:
Na obohatenie krabičky ešte doplníme oriešky, krekry alebo chipsy. V tomto recepte boli použité ľanové chipsy a trocha orieškov.
Krok 8:
Takto zostavená krabička sa dá bez problému rozdeliť na dve porcie, čiže dva obedy a dva olovranty/desiaté.
INGREDIENCIE
200g
Tempeh marinovaný, nakrájame na malé kocky
4ks
Cherry paradajky, nakrájané na štvrtinky
33g
Cícer /buď uvarený, alebo z konzervy/
300g (jedna plechovka)
4ks
tenkého trvanlivého chlebíka
4 čajové lyžičky
Tahini pasty
1ks
Banán