Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Plnené "mäsové" taštičky a farebný šalát s arašidovým maslom.

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

30 min

Porcie

2

Recept vznikol trocha náhodne. V sobotu som robil mne a dcére párkové múmie od Nikolety Kováč (Suroveadcerka). Pozrite tu ako vyšli. Zostali mi však 2 párky a polovica lístkového cesta. Čo s tým?

Skúsil som teda to najjednoduchšie, čo lenivého vegána napadne. Osmažiť na cibuľke a cesnaku, naplniť a upiecť. Ako prílohu som zvolil jednu z variánt šalátu, ktorý robievam, akurát namiesto javorového sirupu som dal práškové arašidové maslo. Výsledok stál za to! Jednoduché, sýte, veľké porcie pre 2 osoby a pekné živiny pre telo. Rozhodne to skúste tiež a nebojte sa obmeniť, alebo niečo pridať.

Parametre tohoto receptu (na 1 porciu):
Cena na porciu: 4,93 EUR
Kalórie: 702 kcal
Proteín: 17g
Sacharidy: 49g
Cukry: 7g
Tuky: 49g

KROKY:

Krok 1 (šalát):

Nakrájame kapustu.

Krok 2 (šalát):

Pridáme kukuricu.

Krok 3 (šalát):

Zmiešame s olivovým olejom a arašidovým maslom.

Krok 4 (šalát):

Baby špenát nakrájame na menšie kúsky a pridáme do šalátu.

Krok 5 (šalát):

Ďalej idú čučoriedky s kešu orechmi.

Krok 6 (šalát):

Na záver edamame a poriadne, poriadne premiešame, aby sa arašidové maslo dostalo všade.

Krok 7:

Nakrájame cesnak a cibuľu a na vysokej teplote osmahneme.

Krok 8:

Keď je cibuľa dozlata pridáme nakrájané párky.

Krok 9:

Lístkové cesto nakrájame na dva väčšie plátky. Do stredu poukladáme maslo a jemne lyžicou preložíme z panvice našu zmes. Taštičky zavrieme a dáme do trúby.

Krok 10:

Pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút.

INGREDIENCIE


100 g

Červenej kapusty


50 g

Plechovkovej kukurice


15 g

Kešu orechy nesolené


2 lyžičky

Olivového oleja


1 lyžica

Práškového arašidového masla


1/2 pohára

Baby špenát


2 lyžice

Edamame varené


3 lyžice

Rastlinného masla


1 ks

Cibuľa


2 strúčiky

Cesnaku


2 ks

Tofu párky


1/2 ks

Vegánske lístkové cesto