Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie

Recept vznikol trocha náhodne. V sobotu som robil mne a dcére párkové múmie od Nikolety Kováč (Suroveadcerka). Pozrite tu ako vyšli. Zostali mi však 2 párky a polovica lístkového cesta. Čo s tým?
Skúsil som teda to najjednoduchšie, čo lenivého vegána napadne. Osmažiť na cibuľke a cesnaku, naplniť a upiecť. Ako prílohu som zvolil jednu z variánt šalátu, ktorý robievam, akurát namiesto javorového sirupu som dal práškové arašidové maslo. Výsledok stál za to! Jednoduché, sýte, veľké porcie pre 2 osoby a pekné živiny pre telo. Rozhodne to skúste tiež a nebojte sa obmeniť, alebo niečo pridať.
Parametre tohoto receptu (na 1 porciu):
Cena na porciu: 4,93 EUR
Kalórie: 702 kcal
Proteín: 17g
Sacharidy: 49g
Cukry: 7g
Tuky: 49g
KROKY:
Krok 1 (šalát):
Nakrájame kapustu.
Krok 2 (šalát):
Pridáme kukuricu.
Krok 3 (šalát):
Zmiešame s olivovým olejom a arašidovým maslom.
Krok 4 (šalát):
Baby špenát nakrájame na menšie kúsky a pridáme do šalátu.
Krok 5 (šalát):
Ďalej idú čučoriedky s kešu orechmi.
Krok 6 (šalát):
Na záver edamame a poriadne, poriadne premiešame, aby sa arašidové maslo dostalo všade.
Krok 7:
Nakrájame cesnak a cibuľu a na vysokej teplote osmahneme.
Krok 8:
Keď je cibuľa dozlata pridáme nakrájané párky.
Krok 9:
Lístkové cesto nakrájame na dva väčšie plátky. Do stredu poukladáme maslo a jemne lyžicou preložíme z panvice našu zmes. Taštičky zavrieme a dáme do trúby.
Krok 10:
Pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút.
INGREDIENCIE
100 g
Červenej kapusty
50 g
Plechovkovej kukurice
15 g
Kešu orechy nesolené
2 lyžičky
Olivového oleja
1 lyžica
Práškového arašidového masla
1/2 pohára
Baby špenát
2 lyžice
Edamame varené
3 lyžice
Rastlinného masla
1 ks
Cibuľa
2 strúčiky
Cesnaku
2 ks
Tofu párky
1/2 ks
Vegánske lístkové cesto