Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Miso soup soté - ako sa z polievky soté stalo

Čas prípravy

5 min

Čas varenia

15 min

Porcie

3

Dnes som mal chuť na miso polievku, ale nie tak úplne ma lákalo mať na večeru “iba” polievku. Poznáte ten pocit? Čo tak zobrať ingrediencie na Miso Polievku a urobiť z nej soté? Inak angličtina má na to super slovo stir-fry, ani za svet som ešte neprišiel na to, ako to volať po slovensky, doslova je to hýbať-smažiť(opekať), ako to teda volať? Asi “Dobre miešaná a restovaná Miso minútka” :)

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 468 kcal
Proteín: 30 g
Sacharidy: 24 g
Cukry: 8 g
Tuky: 30 g

KROKY:

Krok 1:

Tofu nakrájame na kocky a zmiešame so sójovou omáčkou, hoisin omáčkou a miso pastou. Pridáme ešte šťavu z polovice citróna. Všetko dobre premiešame a odložíme bokom.

Krok 2:

Rozohrejeme olej a pridáme nakrájané šampiňóny. Vedľa dáme variť cestoviny a urobíme si do šálky zeleninový bujón.

Krok 3:

Postupne ku šampiňónom pridáme naše marinované tofu, polovicu šálky vývaru (druhú nalejeme do hrnca kde varíme cestoviny).

Krok 4:

Úplne posledné pridáme na panvicu šťavu z citróna (druhá polovica), fazuľky a nakrájanú fazuľku.

 

INGREDIENCIE


300 g

Tofu


30 g

Edamame fazuľky


120 g

Instantné cestoviny


2 lyžice

Červenej miso pasty


1

Zeleninový bujón


1 ks

Zelená časť jarnej cibuľky


1 ks

Citrón (šťava)


200 g

Šampiňóny


1 lyžica

Sójovej omáčky


1 lyžica

Hosin omáčky


1 lyžica

Oleja