Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Dnes som mal chuť na miso polievku, ale nie tak úplne ma lákalo mať na večeru “iba” polievku. Poznáte ten pocit? Čo tak zobrať ingrediencie na Miso Polievku a urobiť z nej soté? Inak angličtina má na to super slovo stir-fry, ani za svet som ešte neprišiel na to, ako to volať po slovensky, doslova je to hýbať-smažiť(opekať), ako to teda volať? Asi “Dobre miešaná a restovaná Miso minútka” :)
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 468 kcal
Proteín: 30 g
Sacharidy: 24 g
Cukry: 8 g
Tuky: 30 g
Tofu nakrájame na kocky a zmiešame so sójovou omáčkou, hoisin omáčkou a miso pastou. Pridáme ešte šťavu z polovice citróna. Všetko dobre premiešame a odložíme bokom.
Rozohrejeme olej a pridáme nakrájané šampiňóny. Vedľa dáme variť cestoviny a urobíme si do šálky zeleninový bujón.
Postupne ku šampiňónom pridáme naše marinované tofu, polovicu šálky vývaru (druhú nalejeme do hrnca kde varíme cestoviny).
Úplne posledné pridáme na panvicu šťavu z citróna (druhá polovica), fazuľky a nakrájanú fazuľku.
Tofu
Edamame fazuľky
Instantné cestoviny
Červenej miso pasty
Zeleninový bujón
Zelená časť jarnej cibuľky
Citrón (šťava)
Šampiňóny
Sójovej omáčky
Hosin omáčky
Oleja