Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Krémový šošovicový "prívarok" s arašidovým maslom

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

30 min

Porcie

2-3

Krémový šošovicový “prívarok” s arašidovým maslom – Šosovica je úžasná potravina bohatá na vápnik, železo, selén, fosfor, zinok, vitamíny B1, B2, B6 a lecitín. Pre ľudí na rastlinnej strave teda môže byť, podobne ako iné strukoviny, kľúčová. Najmä nedostatok železa zvykne niektorých dobehnúť. Skúste tento jednoduchý recept a vyrovnajte si svoj prísun živín!

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 880 kcal
Proteín: 32 g
Sacharidy: 116 g
Cukry: 15 g
Tuky: 29 g

KROKY:

Krok 1:

Brokolicu a karfiol nasekajte a dajte variť spolu s ryžou. Pridajte ešte trocha soli, korenia a citrónovú kôru.

Krok 2:

Na panvicu dajte uvarenú šošovicu, arašidové maslo, olej a javorový sirup.

Krok 3:

Keď sa maslo roztopí, všetko dobre premiešajte a pridajte smotanu a papriku.

Krok 4:

Na záver ešte sójovku a dobre premiešať. Ak máte radi štipľavé, nakrájajte na vrch ešte jalapeňos :)

INGREDIENCIE


 

500 g

Uvarenej alebo konzervovej šošovice


 

200 ml

Rastlinnej smotany (ideálne kokosovej)


 

1 lyžica

Javorového sirupu


 

1 lyžica

Arašidového masla


 

1 lyžica

Olivového oleja


 

1 lyžička

Papriky (množstvo podľa chuti)


 

1 lyžica

Sójovky (ak máte použite so zníženým množstvom soli)


 

1 lyžica

Citrónovej kôry


 

1 hrsť

Brokolice


 

1 hrsť

Karfiólu


 

200 g

Ryže (ja som použil himalájsku hnedú)


 

Štipka

Soli a korenia