Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Krémový šošovicový “prívarok” s arašidovým maslom – Šosovica je úžasná potravina bohatá na vápnik, železo, selén, fosfor, zinok, vitamíny B1, B2, B6 a lecitín. Pre ľudí na rastlinnej strave teda môže byť, podobne ako iné strukoviny, kľúčová. Najmä nedostatok železa zvykne niektorých dobehnúť. Skúste tento jednoduchý recept a vyrovnajte si svoj prísun živín!
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 880 kcal
Proteín: 32 g
Sacharidy: 116 g
Cukry: 15 g
Tuky: 29 g
Brokolicu a karfiol nasekajte a dajte variť spolu s ryžou. Pridajte ešte trocha soli, korenia a citrónovú kôru.
Na panvicu dajte uvarenú šošovicu, arašidové maslo, olej a javorový sirup.
Keď sa maslo roztopí, všetko dobre premiešajte a pridajte smotanu a papriku.
Na záver ešte sójovku a dobre premiešať. Ak máte radi štipľavé, nakrájajte na vrch ešte jalapeňos :)
Uvarenej alebo konzervovej šošovice
Rastlinnej smotany (ideálne kokosovej)
Javorového sirupu
Arašidového masla
Olivového oleja
Papriky (množstvo podľa chuti)
Sójovky (ak máte použite so zníženým množstvom soli)
Citrónovej kôry
Brokolice
Karfiólu
Ryže (ja som použil himalájsku hnedú)
Soli a korenia