Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Kelovo špenátové cestoviny

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

15 min

Porcie

3

Zelená. Veľa, veľa zelenej. Kombinácia kelu a baby špenátu sama o sebe je super základom skvelých nutričných hodnôt. Keď to skombinujete s alternatívnymi cestovinami, napríklad ľanovými, cícerovými, alebo šošovicovými, tak máte na tanieri doslova poklad.

Parametre tohto receptu na 1 porciu (vrátane 125g ľanových cestovín):
Kalórie: 484 kcal
Proteín: 39 g
Sacharidy: 24 g
Cukry: 5 g
Tuky: 21 g

KROKY:

Krok 1:

Do vriacej vody pridáme kel, špenát a cesnakové struky.

Krok 2:

Asi po 3 minútach vyberieme a zmiešame v mixéri s droždím, olejom a syrom. Pridáme aj soľ a korenie.

Krok 3:

Dáme variť aj cestoviny, no z ich vody si odložte asi 1 deci.

Krok 4:

Cestoviny, deci cestovinovej vody a našu omáčku zmiešame v jednom hrnci.

INGREDIENCIE

250-350g

Cestovín


200g

Kelu


60g

Baby špenátu


4ks

Strúčiky cesnaku


40g

Vegánskeho syru


2 lyžice

Nutričného droždia


1a pól lyžice

Olivového oleja


Podľa chuti

Soľ a korenie