Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Jablkovo pšenový nákyp

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

60 min

Porcie

4

Pšeno a kokosové mlieko tvoria skvelý základ pre rôzne variácie tohoto receptu. Prakticky s akýmkoľvek ovocím z neho vykúzlite naozaj príjemné jedlo, alebo dezert. Škoricovo jablková verzia pripomína zimu, v lete určite môžete skúsiť napríklad jahody, slivky alebo iné ovocie.

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 539 kcal
Proteín: 8 g
Sacharidy: 74 g
Cukry: 11 g
Tuky: 24 g

KROKY:

Krok 1:

Pšeno opláchneme a dáme do vody v pomere 1:2

Krok 2:

Zovrieme a necháme vrieť na veľkom ohni asi 2 minúty, potom to stíšime a necháme na slabom ohni asi 15 minút, kým sa tekutina nevsiakne.

Krok 3:

Zatiaľ si v miske zmiešame 4 lyžice javorového sirupu, škoricu a tuhú časť kokosového mlieka. Všetko dobre premiešame.

Krok 4:

Do krému pridáme naše pšeno a premiešame.

Krok 5:

Vymastíme si plech s rastlinným maslom.

Krok 6:

Z jabĺk vyrežeme stred a nakrájame na kolieska.

Krok 7:

Kolieska poukladáme na plech, zalejeme našou zmesou, a pár koliesok necháme na vrch. Všetko pokvapkáme zostávajúcou 1 lyžicou javorového sirupu.

Krok 8:

Trúbu zohrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 40 minút.

 

INGREDIENCIE


400 ml

Kokosového mlieka


180 g

Pšena


5 lyžíc

Javorového sirupu


1 lyžička

Mletej škorice


1 lyžica

Rastlinného masla


2 ks

Jablká