Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Pšeno a kokosové mlieko tvoria skvelý základ pre rôzne variácie tohoto receptu. Prakticky s akýmkoľvek ovocím z neho vykúzlite naozaj príjemné jedlo, alebo dezert. Škoricovo jablková verzia pripomína zimu, v lete určite môžete skúsiť napríklad jahody, slivky alebo iné ovocie.
Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 539 kcal
Proteín: 8 g
Sacharidy: 74 g
Cukry: 11 g
Tuky: 24 g
Pšeno opláchneme a dáme do vody v pomere 1:2
Zovrieme a necháme vrieť na veľkom ohni asi 2 minúty, potom to stíšime a necháme na slabom ohni asi 15 minút, kým sa tekutina nevsiakne.
Zatiaľ si v miske zmiešame 4 lyžice javorového sirupu, škoricu a tuhú časť kokosového mlieka. Všetko dobre premiešame.
Do krému pridáme naše pšeno a premiešame.
Vymastíme si plech s rastlinným maslom.
Z jabĺk vyrežeme stred a nakrájame na kolieska.
Kolieska poukladáme na plech, zalejeme našou zmesou, a pár koliesok necháme na vrch. Všetko pokvapkáme zostávajúcou 1 lyžicou javorového sirupu.
Trúbu zohrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 40 minút.
Kokosového mlieka
Pšena
Javorového sirupu
Mletej škorice
Rastlinného masla
Jablká