Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie
Hummusový tart je skvelá alternatíva či už na kvalitnú večeru, alebo ako občerstvenie pre Vašich hostí – ktorých nemáte pretože je epidémia – ale raz to príde :) Riadna kopa zeleniny vo forme mrkvy a cukety a samozrejme hummusu, hrášku a sušených rajčín. Tento tart má všetko
Parametre tohto receptu na 1 porciu (cca polovica plechu = 2 veľké trojuholníčky):
Kalórie: 780 kcal
Proteín: 31 g
Sacharidy: 82 g
Cukry: 11 g
Tuky: 33 g
KROKY:
Krok 1:
Zapneme trúbu na 200 stupňov a zároveň zohrejeme olej na panvici.
Krok 2:
Cibulu a cesnak pokrájame na drobno a pridáme na panvicu.
Krok 3:
Asi po 2 minútach pridáme paradajky, bylinky a hrášok.
Krok 4:
Premiestnime všetko do mixéru a pridáme hummus a strúhanku. Všetko pomixujeme na jemno.
Krok 5:
Namažeme plech na pečenie a položíme naň lístkové cesto. Vidličkou urobíme na dno dierky aby mal vzduch kade prúdiť.
Krok 6:
Našu hmotu rovnomerne rozotrieme po ceste. Ak chceme môžeme zostávajúce okraje odstrihnúť, alebo poohýbať dnu.
Krok 7:
Cuketu a mrkvu strúhadlom na zemiaky nastrúhame na tenké plátky a pozapichujeme na striedačku do hummusovej zmesy.
Krok 8:
Pečieme 35-40 minút na 200 stupňoch.
INGREDIENCIE
1 lyžica
Oleja
3 strúčiky
Cesnaku
2 ks
Cibuľa
200 g
Mrazeného hrášku
100 g
Sušených rajčín
1/2 hrste
Byliniek (oregáno, bazalka, petržlen, pažítka...)
Podľa chuti
Soľ a korenie
200 g
Hummusu
3 lyžice
Strúhanky
250 - 300 g
Lístkového cesta
1 ks
Cuketa
2 ks
Mrkva