Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Hummusový tart

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

45 min

Porcie

2-4

Hummusový tart je skvelá alternatíva či už na kvalitnú večeru, alebo ako občerstvenie pre Vašich hostí – ktorých nemáte pretože je epidémia – ale raz to príde :) Riadna kopa zeleniny vo forme mrkvy a cukety a samozrejme hummusu, hrášku a sušených rajčín. Tento tart má všetko

Parametre tohto receptu na 1 porciu (cca polovica plechu = 2 veľké trojuholníčky):
Kalórie: 780 kcal
Proteín: 31 g
Sacharidy: 82 g
Cukry: 11 g
Tuky: 33 g

KROKY:

Krok 1:

Zapneme trúbu na 200 stupňov a zároveň zohrejeme olej na panvici.

Krok 2:

Cibulu a cesnak pokrájame na drobno a pridáme na panvicu.

Krok 3:

Asi po 2 minútach pridáme paradajky, bylinky a hrášok.

Krok 4:

Premiestnime všetko do mixéru a pridáme hummus a strúhanku. Všetko pomixujeme na jemno.

Krok 5:

Namažeme plech na pečenie a položíme naň lístkové cesto. Vidličkou urobíme na dno dierky aby mal vzduch kade prúdiť.

Krok 6:

Našu hmotu rovnomerne rozotrieme po ceste. Ak chceme môžeme zostávajúce okraje odstrihnúť, alebo poohýbať dnu.

Krok 7:

Cuketu a mrkvu strúhadlom na zemiaky nastrúhame na tenké plátky a pozapichujeme na striedačku do hummusovej zmesy.

Krok 8:

Pečieme 35-40 minút na 200 stupňoch.

INGREDIENCIE

 

1 lyžica

Oleja


 

3 strúčiky

Cesnaku


 

2 ks

Cibuľa


 

200 g

Mrazeného hrášku


 

100 g

Sušených rajčín


 

1/2 hrste

Byliniek (oregáno, bazalka, petržlen, pažítka...)


 

Podľa chuti

Soľ a korenie


 

200 g

Hummusu


 

3 lyžice

Strúhanky


 

250 - 300 g

Lístkového cesta


 

1 ks

Cuketa


 

2 ks

Mrkva