Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Hummus s kurkumou a kešu

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

10 min

Porcie

1
Hummus všetci milujeme. Je to základ vegetariánskej aj vegánskej kuchyne. Milujem heslo “Spread Hummus, Not Hate”. Priznám sa, že hummus už dlho kupujem, no najmä kvôli troche zábavy a ušetreniu plastového obalu sa snažím viac a viac hummus aj chystať. Tento recept je na jednu z mojich najobľúbenejších verzií, hneď po verzii so sušenými paradajkami:)

Parametre tohoto receptu:
Cena na porciu: 0,97 EUR
Kalórie: 257 kcal
Proteín: 14 g
Sacharidy: 21 g
Cukry: 0 g
Tuky: 13 g

KROKY:

Krok 1:

Asi 12 hodín vopred si dáme do vody cca 1/3 pohára cíceru.

Krok 2:

Po 12 hodinách ho vyberieme a dáme variť cca 2 hodiny.

Krok 3:

Uvarený cícer ošúpeme, kvôli jemnosti. Ak chcete zrnitejšiu konzistenciu, šupky nechajte a preskočte tento krok.

Krok 4:

V mixéri zmiešame citrónovú šťavu a tahini pastu.

Krok 5:

Pridáme náš cícer a znova premiešame.

Krok 6:

Pridáme kurkumu, ocot a sójovku a cesnak.

Krok 7:

Pridáme na záver ešte kešu orechy a dobre pomixujeme.

INGREDIENCIE


1/3 pohára

Cícer


2 lyžice

Tahini pasty


1 lyžica

Citrónovej šťavy


1 lyžička

Octu balsamico


1 lyžička

Sójovej omáčky


1 ks

Cesnak


1 lyžica

Kešu orechov


1 lyžica

Kurkuma, či mix korenín