Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Hríbové ragú so zemiakovou kašou

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

15 min

Porcie

3

Z predchádzajúceho dňa ostala polovica plechovky kokosového mlieka, tak sme doma hútali, čo sním. Čo tak ho dať do ragú aj do zemiakovej kaše? Skvelý nápad! Dopadlo to na výbornú – okrem kokosového mlieka sme zúžitkovali aj ďalšie “načaté” potraviny, ktoré doma čakali na dojedenie :)

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 640 kcal
Proteín: 12 g
Sacharidy: 55 g
Cukry: 12 g
Tuky: 41 g

KROKY:

Krok 1:

Načistíme pár zemiakov, nakrájame na malé kúsky a dáme variť.

Krok 2:

Keď sú pekne uvarené zlejeme vodu a pridáme do hrnca trocha rastlinného mlieka a dve lyžice kokosového mlieka. Všetko vyšľaháme tyčovým mixérom a kašu máme hotovú.

Krok 3:

Medzitým si dáme zohriať panvicu, pokvapkáme trochou oleja. Pridáme nakrájané šampiňóny a pórik a sójovú omáčku.

Krok 4:

Keď sú šampiňóny mäkké a hnedé pridáme asi 100ml kokosového mlieka a na drobno nakrájané sušené rajčiny.

Všetko to spolu premiešame, chvíľu povaríme a je to hotovo.

 

INGREDIENCIE


 

150 ml

Kokosové mlieko


 

5 ks 

Menších zemiakov (nakríjané na menšie kúsky)


 

2 lyžice

Sójovej omáčky


 

2 lyžice

Rastlinného mlieka (v mojom prípade Oatly ovsené barista)


 

1/2 ks

Pór (nakrájaný na kolieska)


 

1 balenie

Šampiňónov (nakrájané na plátky)


 

50 g

Sušených rajčín (nakrájané na malé kúsky)


 

1 lyžica

Oleja