Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Čevapčiči s čiernou pikantnou maslovou fazuľkou

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

200 min

Porcie

1-2
Moja strukovinová prvotina. Doteraz som vždy strukoviny používal z konzervy a preto som už dlho chcel začať variť vlastné. Strukoviny nakúpil, do vody namočil a čakal… Nechal som ich vo vode 24 hodín. Vždy keď som šiel okolo som ich prelial a doplnil novú vodu. Podobne som to robil aj neskôr počas varenia. Výsledok bol, že nedúvanie zo strukovín, ktorého sa každý bojí, neprišlo. Takže určite odporúčam prelievať, odlievať, umývať koľko to ide.Samotné čevapčiči mám už odskúšané a okrem dobrého zloženia ponúka naozaj výborne vyladenú chuť. Nabudúce mám v pláne level 2 – urobiť náhradu mäsa zo strukovín, tak držte palce.Záver je, že ak máte čas a myslíte aspoň deň vopred, určite choďte dotoho a chystajte si svoje strukoviny vo vlastnej réžii. Ak však čas nemáte, alebo zabudnete, nič zásadné sa nedeje a kľudne použite konzervované strukoviny.

Parametre tohoto receptu:
Cena na porciu: 4.87 EUR
Kalórie: 871 kcal
Proteín: 39g
Sacharidy: 124g
Cukry: 15g
Tuky: 23g

KROKY:

Krok 1 (pozor 24 hodín vopred!):

Fazuľku umyjeme, vytriedime a zalejeme vodou asi v pomere 1:3. Takto necháme aspoň 24 hodín. Z času na čas môžeme vodu odliať a doliať novú. Urýchlime tak varenie a zbavíme sa nadúvania z fazule:)

Krok 2:

Na druhý deň môžeme rozohriať panvicu/hrniec a fazuľu variť. Mne trvalo varenie 3 hodiny, kým bola pekne mäkkučká.

Krok 3:

Vodu odlejeme, fazuľu prepasírujeme a na panvicu pridáme maslo.

Krok 4:

Necháme roztopiť a chvíľu takto fazuľu orestujeme. Potom pridáme smotanu.

Krok 5:

Premiešame a pridáme ostatné tekuté ingrediencie (kečup, sójovka, štiplavá omáčka)

Krok 6:

Dobre premiešame a pár minút povaríme. Pridáme bobkový list a máme hotovo:)

 

INGREDIENCIE


 

1 balenie

Vegavita - Cevapcici


 

2 lyžice

Rastlinného masla


 

2 lyžice

Kečupu


 

2 lyžičky

Sójovej omáčky


 

4 lyžice

Alpro rice cuisine - smotana na varenie


 

2 lyžičky

Štipľavej omáčky podľa vlastného výberu


 

100g

Čiernej fazuľky