Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Cestoviny s reďkovkou a šampiňónmi

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

15 min

Porcie

3

Na prvý pohľad mi tieto suroviny vôbec nešli ku sebe, ale o to viac som túto verziu špagiet chcel skúsiť. Napokon to milo prekvapilo! Jediné, čo mi napokon vadilo bolo že som musel robiť v dvoch hrncoch a jednej panvici – mám radšej keď sa dá všetko minimalizovať na jeden hrniec:)

Parametre tohoto receptu na 1 porciu:
Kalórie: 697 kcal
Proteín: 22 g
Sacharidy: 83 g
Cukry: 3 g
Tuky: 28 g

KROKY:

Krok 1 :

Hríby nakrájame na tenké plátky a reďkovku na malé kocky.

Krok 2:

Na panvici roztopíme kokosový tuk, pridáme hríby a cukor. Necháme tak, moc nemiešame, hríby už to zvládnu samé.

Krok 3:

V menšom hrnci zmiešame 200 ml vody,  smotanu, víno, droždie. Necháme zovrieť a varíme asi 10 minút. Tesne pred koncom pridáme lyžičku soli a bazalku.

Krok 4:

Uvaríme špagety s lyžičkou soli. Tesne pred koncom tam šupneme aj reďkovku asi na 3 minútky.

INGREDIENCIE


1 zväzok

Reďkoviek


 

2 ks

Veľké šampiňóny


 

200 ml

Sójovej smotany


 

1 lyžica

Nutričného droždia


 

250 g

Špagiet


 

2 lyžičky

Soli


 

1 lyžica

Kokosového tuku


 

50 ml

Bieleho vína


 

1 lyžička

Bazalky


 

1 lyžica

Hnedého cukru