Skip to content

Detail receptu

Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)

Avokádo Next Level Burger

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

10 min

Porcie

2
Jedno z najväčších lákadiel v mäsitej strave sú pre mňa hamburgery. Tej chuti poriadneho burgru z

Roxoru, či z Queensboro mám problém odolať a bolo to jedno z posledných mäsitých jedál, ktoré som ešte zvykol mávať kým som prešiel na úplné vegetariánstvo. Poriadny kvalitný burger, so šťavnatým mäskom bolo ťažké dosiahnuť vo vegánskej/vegetariánskej strave. Dnes je už však pravda iná a vyskladať poriadny kúsok je už len vecou fantázie.

Ja som zvykol do burgrov vždy nejakým spôsobom integrovaťaj nachosky, či iné chipsy a inak to nieje ani v dnešnom recepte. Dodajú tomu potrebné chrumkanie, keď už tam nemáme chrumkavú slaninku:)

Parametre tohoto receptu na 1 hamburger:
Cena na porciu: 5,40 EUR
Kalórie: 950 kcal
Proteín: 31g
Sacharidy: 72g
Cukry: 20g
Tuky: 50g

KROKY:

Krok 1 - avokádový spread:

Avokádo ošúpeme a vidličkou pomačkáme. Chipsy v ruke rozdrvíme a pridáme ku avokádu, poriadne premiešame.

Krok 2 - burger omáčka:

V miske zmiešame kečup, horčicu, javorový sirup a sójovú omáčku.

Krok 3:

Žemle dáme zohriať do rúry a na panvici/grille urobíme naše next level mäsko. Môžeme použiť rastlinný olej, alebo rastlinné maslo, prípadne kokosové.

Krok 4:

Na jednu polovicu žemle natrieme náš avokádový spread a na druhú zasa našu omáčku. Na spodnú časť žemle dáme ešte zeleninku. V tomto prípade lístky červenej repy.

Krok 5:

Do stredu pôjde mäsko medzi dva plátky vegánskeho cheddaru.

Krok 6:

Dobrú chuť:)

 

 

 

 

INGREDIENCIE

 


2ks

Celozrnných burger žemlí (nestihol som odfotiť značku, no našiel som vegánske, až ich znova objavím tak postnem článok)


1 balenie

Next Level burger mäso Lidl


4 plátky

Violife - Cheddar vegánsky syr


1ks

Avokáda


1 lyžica

Kečupu


1 lyžička

Horčice


1 lyžička

Sójovej omáčky


1 lyžička

Javorového sirupu


25g

Vegánskych čipsov cícerových


50g

Red Chard šalátu (mladé lístky červenej repy)