Detail receptu
Tešíme sa, že ťa zaujal tento recept. Neboj sa ho pozmeniť a dať nám vedieť ako to dopadlo :)
Čas prípravy
Čas varenia
Porcie

Roxoru, či z Queensboro mám problém odolať a bolo to jedno z posledných mäsitých jedál, ktoré som ešte zvykol mávať kým som prešiel na úplné vegetariánstvo. Poriadny kvalitný burger, so šťavnatým mäskom bolo ťažké dosiahnuť vo vegánskej/vegetariánskej strave. Dnes je už však pravda iná a vyskladať poriadny kúsok je už len vecou fantázie.
Ja som zvykol do burgrov vždy nejakým spôsobom integrovaťaj nachosky, či iné chipsy a inak to nieje ani v dnešnom recepte. Dodajú tomu potrebné chrumkanie, keď už tam nemáme chrumkavú slaninku:)
Parametre tohoto receptu na 1 hamburger:
Cena na porciu: 5,40 EUR
Kalórie: 950 kcal
Proteín: 31g
Sacharidy: 72g
Cukry: 20g
Tuky: 50g
KROKY:
Krok 1 - avokádový spread:
Avokádo ošúpeme a vidličkou pomačkáme. Chipsy v ruke rozdrvíme a pridáme ku avokádu, poriadne premiešame.
Krok 2 - burger omáčka:
V miske zmiešame kečup, horčicu, javorový sirup a sójovú omáčku.
Krok 3:
Žemle dáme zohriať do rúry a na panvici/grille urobíme naše next level mäsko. Môžeme použiť rastlinný olej, alebo rastlinné maslo, prípadne kokosové.
Krok 4:
Na jednu polovicu žemle natrieme náš avokádový spread a na druhú zasa našu omáčku. Na spodnú časť žemle dáme ešte zeleninku. V tomto prípade lístky červenej repy.
Krok 5:
Do stredu pôjde mäsko medzi dva plátky vegánskeho cheddaru.
Krok 6:
Dobrú chuť:)
INGREDIENCIE
2ks
Celozrnných burger žemlí (nestihol som odfotiť značku, no našiel som vegánske, až ich znova objavím tak postnem článok)
1 balenie
Next Level burger mäso Lidl
4 plátky
Violife - Cheddar vegánsky syr
1ks
Avokáda
1 lyžica
Kečupu
1 lyžička
Horčice
1 lyžička
Sójovej omáčky
1 lyžička
Javorového sirupu
25g
Vegánskych čipsov cícerových
50g
Red Chard šalátu (mladé lístky červenej repy)